Skip to main content

Over Annemarie

Als hooggevoelige vrouw kon ik goed voelen wat er in mijn gevoelsleven afspeelde. Dacht ik. Inmiddels weet ik dat veel van mijn emoties werden vertroebeld  door mijn gedachten en verwachtingen. Veel vrouwen ervaren een emotionele disbalans doordat ze niet goed kunnen voelen in hun lijf. Zo word je een speelbal van je emoties en blijf je in een cirkeltje van gedachten, gevoelens en oude patronen zitten. 

Als je alleen maar het gedeelte tussen je hoofd en je hart activeert, dan zit de energie en je adem hoog in je lijf en niet in je bekken. Terwijl wij vrouwen de aarde-energie zo hard nodig hebben om een veilige bedding te creëren voor onszelf en te gronden, te aarden.

Plan een gratis kennismakingsgesprek in
Open Hart Kracht vrouwen coach

Mijn pad: van angst naar moed en van hoofd naar hart

Ik leer je om niet meer vanuit angst te leven, maar moedig en open vanuit je hart, ook al is het nog super spannend om de volgende stap te zetten. Dat heb ik soms ook nog steeds. De manier waarop ik naar mezelf kijk is echter volledig veranderd, waardoor ik mezelf kan liefhebben en dragen, terwijl ik mijn levenskracht sterk voel in mijn lichaam.

Verandering als rode draad

Lange tijd was ik een zeer perfectionistische vrouw die leefde vanuit haar hoofd en gericht was op anderen.  Verandering werd een rode draad in mijn leven. Na een relatie van 22 jaar en een baan van ruim 12 jaar die me niet meer voedden, hervond ik mezelf weer. Ik pakte dingen op die ik altijd al eng had gevonden en ging andere vrouwen helpen om hun zielsmissie te leven: om zichzelf te kunnen zijn zonder concessies. In mijn coaching en energetisch lichaamswerk begeleid ik vrouwen in het vergroten van hun vrouwelijke levenskracht. 

Voel jij dat je het in je hebt om die ontspannen, bewuste vrouw te zijn die vanuit haar hart en ziel leeft en verbonden is met haar lichaam? Je kunt jezelf herprogrammeren en vanuit overvloed gaan leven en contact maken met anderen. Je relaties zullen anders aanvoelen, omdat jij weer in je kracht staat en mensen anders op je gaan reageren. Dat proces gaat in stapjes, ik begeleid je om de volgende stap te zetten, waar je weer van gaat opbloeien.

Mijn proces

Het zelfvertrouwen en de veilige bedding die ik nu in mezelf ervaar, had ik als jonge vrouw nooit gedacht te hebben. Ik was gelukkig, maar zonder te weten dat ik mezelf aanpaste omdat ik perfect wilde zijn. Als enig kind van liefdevolle ouders, heb ik een fijne jeugd gehad. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Ik was een ‘lief’ meisje met weinig problemen. Toch ging ik me steeds meer richten op anderen, ik voelde hun onmacht en ging me extra gezellig en lief gedragen om mijn omgeving blij te maken. Tijdens mijn puberteit merkte ik wel dat ik snel emotioneel werd en dat ik erg onzeker was. Wat anderen van mij vonden en hoe ze op mij reageerden vond ik lastig om te verwerken. 

Ik begon op mijn 19e aan wat uiteindelijk een lange relatie werd, waarin ik mezelf – achteraf gezien – zo veel mogelijk ging aanpassen om een gelukkig leven te leiden. Ook tijdens mijn werk als studentendecaan zette ik onbewust een masker op en ook een tandje bij. Dit resulteerde uiteindelijk in een fikse burnout op mijn 30e. Ik kreeg de Ziekte van Ménière, aanzienlijke darmproblemen en ik was nog nooit zo moe geweest. 

Ik wist: het roer moet om. Ik veranderde mijn voedingspatroon drastisch: ik voelde me zo veel beter door glutenvrij, lactosevrij en suikervrij te gaan eten. Ook paste ik mijn levensstijl aan, ging me inlezen in hormonen en ging yoga benaderen vanuit een ander uitgangspunt en startte met mediteren. Niet het ‘doen’ van houdingen werd de basis, maar het voelen van het effect op mijn lichaam, hart en ziel. 

In 2018 begon ik een nieuw avontuur als yogadocent, schreef me in voor een yoga-opleiding en later resulteerde dat in mijn bedrijf Aniche yoga. Parallel aan die ontwikkeling pakte ik coaching in de natuur op: een mooie manier om mijn (levens)ervaring met hooggevoelige mannen en vrouwen te delen.  Ik ben heel dankbaar voor dit proces: het was blijkbaar nodig om de hardnekkige overtuigingen die ik had laag voor laag af te kunnen ‘pellen’. En om weer te gaan stralen vanuit mijn levenskracht.

“ You have to keep breaking your heart until it opens – Rumi.”

Mijn ervaring en werkwijze

Mijn toolbox is tegenwoordig een mooie mix, waarbij ik intuïtief werk met mijn down-to-earth mentaliteit. Ik  gebruik de kennis en ervaring die ik opgedaan heb door de jaren heen. 

In diverse trainingen op het gebied van oplossingsgericht coachen, natuurcoaching, mindfulness en persoonlijk leiderschap legde ik de basis. In yoga, meditatie, lichaamswerk, Reiki en holistische massage vond ik de diepere laag. 

Ik geef ruimte aan wie jij bent zonder oordeel. Voel jij al een tijdje dat je de stap wilt zetten naar een meer belichaamd en bewust leven, maar heb jij daar wat hulp bij nodig? Of het nu voor een massage is of een coachingstraject, ik ben er voor je.

Klaar om verandering te omarmen?